Печурки соте

11/09/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40964831711
"Само за 20 минути ще имате най-вкусните сотирани печурки!"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо955
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват с влажна домакинска хартия и се обелват. Нарязват се на резени, без да се отстранява пънчето.

Загрява се маслото на тиган и се добавят скилидите чесън, разполовени на две.

Когато се разтопи маслото, се добавят гъбите и зехтинът. Готви се за няколко минути, докато сменят цвета си, като се разбърква внимателно, за да не се наранят.

Поръсват се със сол, черен пирер и наситнените магданоз и копър. Оставя се за още 3-4 минути.

Сервират се горещи.

Източник: Gourmet Friday

Забележка: Ползвала съм Кралска печурка, защото са по-големи и сочни, но може и да се ползва обикновена печурка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар