Оризов пудинг Брюле

11/09/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач36962627481
"Неустоима вкусотия, която трябва да бъде опитана!"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се сварява оризът. Оставя се настрана.

В купа се изсипва захарта, ванилията и двата жълтъка. Разбиват се с телена бъркалка до еднородна смес.

Загрява се млякото на умерена температура и с разбъркване се добавя предварително свареният ориз. Добавя се яйчената смес със захарта. Оставя се на умерен котлон да се сгъсти при непрекъснато разбъркване до точка на кипене - около 2-3 мин.

След като е готова сместа, се изсипва с подходяща керамична купа. Охлажда се. Посипва се със захар и се карамелизира с горелка. Ако не се разполага с такава, се поставя на грил реотан на пълна мощност на фурната, за да се карамелизира захарта. Охлажда се само докато се стегне захарта и се сервира.

Източник: So Delicious
Забележка: Ползвала съм ориз Арборио, но може са се замени с всякакъв кръгъл ориз.

Захарта е карамелизирана с горелка за сладкиши.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар