Пилешки гърди стил Калабрезе

11/09/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач36962627481
"Разкошен аламинут! Сочно отвътре пилешко месо и уникален вкус на сирене пармезан, запечена моцарела и прекрасно овкусени чери доматки."
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо736
  • Преглеждания за месеца735
  • Преглеждания за седмицата210
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни.

Към края на готвенето им се добавят разполовените чери домати и пресован чесън. Оставят се на котлона за около 2-3 мин, за да се смесят ароматите.

Налива се виното, изчакват се 15 сек, за да се изпари алкохолът и да остане само ароматът, и се посипва с настърган пармезан и нарязаните листа пресен босилек. Добавя се балкамикото.

Тиганът се разтръсква, за да се разпредели сосът навсякъде. Моцарелата се нарязва на четири филии и се поставя по две парчета върху всяко парче пиле или по две филии на парче месо. Заедно с тигана се поставя във фурната на 200 градуса за 15-20 мин, докато се разтопи моцарелата и получи хубава запечена коричка.

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: Разкошен аламинут! Сочно отвътре пилешко месо и уникален вкус на сирене пармезан, запечена моцарела и прекрасно овкусени чери доматки.

Ползвала съм сухо ароматно бяло вино - Пино Гриджо (Пино Гри)подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар