Румънска картофена салата

11/09/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2202641438
"Много засищаща салатка, която дори може да се консумира като основно ястие Краставичките и яйцата й придават различен вкус и нюанс, който много ще ви хареса"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 738
  • Преглеждания за месеца414
  • Преглеждания за седмицата193
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр., големи
  • лук - 1 глава, малка/средна
  • кисели краставички - 6 бр.
  • яйца - 3 бр., твърдо сварени
  • олио - или зехтин на вкус
  • оцет - на вкус (ябълков или винен)
  • черни маслини - 10 - 12 бр.
  • магданоз - за декорация
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите и яйцата, оставете да поизстинат и обелете.

2. Нарежете на ситно киселите краставички и лука и ги поставете в дълбока купа.

3. Полуизстиналите картофи и яйца нарежете на сравнително малки парченца (яйцата могат и да се настържат).

4. Овкусете със сол, оцет и олио или зехтин и разбъркайте добре.

5. Маслините може да нарежете, отстранявайки костилките, и да ги смесите с останалите продукти, а може и да подредите цели върху всяка порция.

6. Поднесете салатата все още леко топла или на стайна температура, украсена със стръкчета магданоз.

Съвет: По желание може да добавите и сварен морков към зеленчуците.

Румънците я консумират като предястие или дори като основно, защото е много засищаща. Подобна е на нашата картофена салата, но краставичките и яйцата дават различен вкус и нюанс, който трябва да опитате, за да усетите защо тази толкова обикновена наглед салата е толкова обичана!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Иванова Каменова
Много вкусна салата, Дани , благодарение на теб няма само румънците да я хапват !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв