Пилешки хапки със сусамена панировка

11/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач13862769
"Сервирайте хапките, сипвайте студената бира и се насладете на малките удоволствия от живота "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • универсална подправка - на вкус (пикантина)
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • сусам - 150 г белен
  • соев сос - няколко капки
  • олио - 150 - 200 г за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки. Овкусяват се с черен пипер и пикантина леко (проверете предварително пилешкото филе не е ли осолено в самата опаковка).

Оваляйте добре хапките в брашно.

Разбийте яйцата и топвайте всяко парченце в тях. Оваляйте обилно със сусам и пускайте в предварително загрята мазнина да се изпържат. Огъня не трябва да е силен, защото сусама гори бързо.

Пържат се и от двете страни до леко порозовяване.

Изваждат се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Овкусяват се със няколко капки соев сос и се поднасят с чеснов сос и резен лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар