Тетовски пържоли в гювеч

12/09/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор236849561
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, морковите и чушките на кръгчета.

Налейте олиото на дъното на глинен гювеч и разпределете нарязаните зеленчуци - ред лук, ред морковчета, ред чушки.

Отгоре поставете пържолите и ги поръсете с подправките - вегетата, босилека и чубрицата.

Върху тях подредете останалите лук, чушки и моркови и залейте с водата.

Поръсете с щипка сол. Захлупете гювеча с капачето и го сложете в студена фурна.

Включете фурната на 180 градуса и печете около 150 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар