Сладко от карловски сини сливи

12/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235105213
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца285
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този сорт сливи е много сладък, затова увеличих количеството на плодовете. Измиваме сините сливи и ги разрязваме на две по дължина.

Подреждаме ги в тавичка с месестата част на горе, като между всеки ред поръсваме от захарта и завършваме с нея.

Напръскваме ги с вода, покриваме съда със стреч фолио и го поставяме в хладилник за 24 часа. На следващия ден ги оставяме за около 1-2 часа на стайна температура, за да се отпусне сиропът.

Прехвърляме плодовете в дълбока тава за печене, като този път подреждаме сливите с разреза надолу. В марлено вързопче поставяме зърната карамфил и го пускаме между сливите.

В първите 20 минути печем на 230 градуса, след което намаляваме градусите на 180 градуса, до изпичане на сладкото.

По време на топлинната обработка, разбъркваме с дървена лопатка, като се стараем плодовете да са с месестата част надолу.

Пробваме гъстотата върху чинийка, извадена от фризера. Щом капката не се разтича или сиропът образува "пътечка", сладкото е готово.

10 минути, преди да го извадим от фурната, добавяме лимонената киселина, разтворена в супена лъжица гореща вода.

Насипваме горещото сладко в сухи бурканчета и след затварянето им ги обръщаме с капачката надолу.

Покриваме ги с кърпа, за да изстиват по-бавно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар