Салата Рижики с лук

12/09/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач6946
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби рижики - 2 - 3 шепи
  • лук - 2 глави
  • царевица - 1 консерва
  • сол
  • оцет
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • домати - малки за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките рижики се почистват старателно, измиват се и се нарязват на парчета. Слагаме ги в тенждера с малко вода, колкото да не загорят на дъното.

Като заври водата, гъбите си пускат още вода и това им е достатъчно. Прибавяме солта, черния пипер и дафиновия лист.

Гъбите се варят докато водата поизври, като се разбърква да не загорят. След около 20 минути се добавя и оцетът и ври за 3-4 минути. Измиваме лука и го нарязваме.

След като поизстинат рижиките ги смесваме с нарязания лук и царевицата. Разбъркваме и сервираме с доматки за декорация.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар