Панирано овче сирене по скопски на фурна

12/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comПомощник Готвач261901024
"Страхотно мезе от братска Македония, поднесено със страхотен сос"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 473
  • Преглеждания за месеца1472
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето сирене нарежете на парчета с размер колкото кибритена кутийка. Сложете хапките върху намаслена хартия и приберете във фризера докато стегнат.

Сиренцата се потапят първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, червения пипер, черния пипер и чубрицата, след това в галетата, пак в яйчената смес и се нареждат в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Запичат се около осем минути на средна решетка, включен вентилатор и предварително много добре загрята фурна на 200 градуса, а след като са готови се изваждат веднага от фурната, за да останат хрупкави.

За топинга (който е вариант на македонската Урнебес салата) сиренето се разбива с майонезата, заквасената сметана, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи и сол на вкус. Добавя се нарязаната на ситни кубчета краставица и се разбърква хубаво.

Поднася се към всяка порция в купичка или чашка заедно с панираните сиренца + задължителната люта червена чушка (в Македония, ако си поръчаш нещо за хапване, сервитьорът обикновено пита: „Со блага или со лута пиперка? “. „Лутата пиперка“ е голяма и дълга люта чушка) и разбира се - задължително с халба студено Скопско пиво!

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар