Фарширована печена пъстърва

24/07/2012
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Едва ли има по-вкусен начин за приготвяне на пъстърва "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44 286
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и подсушете пъстървите и ги овкусете от вън и вътре със сол и черен пипер.

Направете средата на филиите хляб на трохи.Към хлебните трохи добавете накълцаните ситно домати и маслини, орехи и малко подправка за риба.

Разбърквайки добавете и малко зехтин. Фаршировайте рибата с по-голямата част от тази смес. Подредете ги в тава, застлана с алуминиево фолио и намаслена.

Върху пъстървите направете по 2-3 прореза, в които трябва да сложите по резенче лимони. Разпределете останалата смес отгоре и сложете рибите да се пекат за 20-25 минути или докато пъстървите са напълно готови.

Фаршированата печена пъстърва поднесете с малко скълцан пресен копър.подобни рецепти тук

5 14
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

fti4ka
fti4ka
15.06.2013 22:08
Превеждайте ,ПРАВИЛНО.За запалените почитатели на риба-рибата се чисти и пълни(ФАААААРШИРОВО)откъм гърба .Става по интересна и събира повече плънка(ФАРШ).Плънката да се запърже предварително.
2
0
Милена
Милена
19.04.2013 08:43
Страхотна рецепта - и плънката и рибата стават невероятни. Аз нямах орехи и сложих лешници, и се получи много добре.
0
0
Илияна Апостолова
Според мен най-подходяща българска дума за това е "пълня", защото именно това означава "фаршировам"- да напълниш риба, пиле, пиперки с някаква смес от ситно нарязани продукти. Ако е месо, се реже, пълни се с каквото трябва и се зашива. Ако греша, нека автора се включи с разяснение.
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв