Ароматно сладко от рози

12/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaЧирак235105213
"Наситено с ароматен дъх сладко от българска маслодайна роза "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • цвят от роза - 125 г Казанлъшка
  • захар - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това наситено с ароматен дъх сладко използвам цветовете от маслодайни рози, които цъфтят в мамината градина.

Почиствам венечните листенца, поставям ги в гевгир и ги измивам внимателно под струя студена вода.

Приготвям сироп от захарта и водата, който сгъстявам до полуготовност.

Тогава прибавям розовия цвят, като варя на умерен огън.

Потупвам образувалата се пяна с решетъчна лъжица. Вари се, докато капка, капната върху студена порцеланова чинийка, запази формата си, без да се разлее. Прибавям лимонената киселина, разтворена в 1 с.л. гореща вода.

По желание можете да добавите няколко капки розова есенция.

Сладкото прибираме в сухи бурканчета, докато е горещо, и обръщаме с капачката надолу, за да стегне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар