Витошки

12/09/2017
"Неустоими Витошки с маслен вкус за страхотно начало на деня "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 287
  • Преглеждания за месеца1286
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с една супена лъжица захар, 50 мл мляко и 2 с. л. брашно.

През това време разбийте 2 яйца с 1 с. л. захар, 2 с.л. сол, 6 с. л. масло и добавете активираната мая и останалото прясно мляко. Замесете меко тесто, което накъсвате на 20 топчета, големината им е колкото мандарина.

Покрийте ги за 30 минути да се отпуснат и ги разточете на квадрат с размери 24 см. Разтопете останалото масло и с четчица намажете квадрата с масло.

Поставете в едната му половина 1 ч. л. натрошено сирене, прегънете на две и намажете правоъгълника с масло, отново го прегъвате на две и получавате малко квадратче, което прегъвате на триъгълник и го поставяте в тава върху хартия за печене. Така нагъвате всичките банички.

Поставяте ги на топло да втасат. Затопляте отново маслото до търпима на пръста температура и намазвате обилно баничките с масло.

Печете на 200 градуса на средна скара за 30 минути в предварително затоплена фурна. Като ги извадите ги поръсвате с пудра захар.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Tania Rusenova
Tania Rusenova
13.09.2017 06:59
Извинявам се ,погрешка натиснах 4 .Страхотно изглеждат заслужават дори и повече от 5 .Ако Може
оправете го моля.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв