Печено агнешко бутче с дреболии

12/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаЧирак13762764
Приготвяне150 мин.
Готвене60 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • агнешки комплект - 1 бр. (бял и черен дроб, далак, сърце, бъбреци, момици)
  • ориз - 1 кг
  • печурки - 300 г
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 200 мл
  • масло - 125 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • джоджен - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се насича на порционни парчета, осолява се, слага се в голяма тава. Добавят се няколко зърна черен пипер и цели стръкове пресен или сух джоджен. Налива се вода, половината олио, завива се във фолио и се слага да се пече до готовност.

Печеното агнешко се отделя в друг съд. В тавата трябва да остане печеният бульон. Агнешкият комплект се сварява и нарязва на дребни кубчета. Слага се в тавата.

Печурките се измиват, отцеждат и нарязват на жулиен. Слагат се в тиган и се изпържват с малко олио и сол. Прибавете и тях в тавата.

Кромидът, обелен и накълцан на ситно, заедно с магданоза се запържва леко, прибавя се оризът, маслото и се пържи докато стане прозрачен. Ръснете малко сол и черен пипер. Сложете запържения ориз в общата тава. Сипете гореща вода в съотношение 1:3 - предвидете и грамажа на печения бульон.

Ръснете чубрица, опитайте колко солено е, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете в предварително загрятата фурна. Печете до готовност.

Извадете тавата от фурната, разрохкайте дреболиите внимателно с дървена вилица и наредете отгоре изпечените парчета месо. Сервирайте топло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар