Пукани люти чорбаджийски чушки

12/09/2017
Албена
отАлбенаИноватор31770410793
"Толкова лесно се приготвят тези пукани чушки, че просто няма да повярвате "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 761
  • Преглеждания за месеца2760
  • Преглеждания за седмицата416
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 10 с.л.
  • аспирин - 1 бр.
  • целина - или лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е за един буркан тип Омния. Един аспирин се стрива на прах и се смесва със солта.

На дъното на буркана се слагат захарта, олиото, оцетът и чесънът. Чорбаджийските чушки се опукват и още горещи се редят в буркана, като се притискат добре.

По време на реденето на два-три пъти се поръсва от смесените аспирин и сол. Най-отгоре се слага целина или лозови листа и пръчки.

Бурканите се затварят и обръщат с дъното нагоре. Покриват се с памучна кърпа и се оставят така докато изстинат.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар