Дива туршия

12/09/2017
"Лесна туршия без варене, с която да замезвате през студените зимни месеци"
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 069
  • Преглеждания за месеца29068
  • Преглеждания за седмицата3673
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета.

Камбите се почистват от семената и нарязват на резенчета. Карфиолът се накъсва на розички, нарязваме на ситно целина и пресен магданоз. Всички зеленчуци се разбъркват с ръце да се смесят.

В тенджерка сипваме 1 ч. ч. оцет, 5 с. л. морска сол, 4 с. л. захар, зърна бахар и черен пипер. Когато се разтопи солта и захарта снемаме от котлона и сипваме 1 литър хладка вода.

На дъното на трилитровия буркан се поставят 3 аспирина, нарежда се нарязаният зеленчук и заливаме с охладената саламура. Затваря се с капачка.

На дъното на двата по-малки буркана се поставя по 1 аспирин, пълним със зеленчук и заливаме с марината. Ако е нужно, може да се долее още вода.

Два-три дни, когато се сетите, се обръщат и съхраняваме на хладно за зимата. От посочените продукти излиза това, което е на снимката.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар