Речна риба в буркан за зимата

12/09/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач86691
"Следвайте описанието стъпка по стъпка и ще имате вкусна риба в буркан за зимата "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 974
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • риба - 3 килограма речна
  • дафинов лист - 5 - 6 листа
  • морска сол
  • черен пипер - 1 пакет на зърна
  • бахар - 7 зърна
  • олио - 2 части
  • оцет - 1 част докато покрие рибата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата я почистваме хубаво и махаме глави, перки и опашки. Измиваме я редим в тава, а ако рибата е много голяма я режем на едри парчета.

Изсипваме един пакет морска сол върху нея и оставяме на хладно да предстои за 2-3 часа. Измиваме я и в тенджера под налягане слагаме ветрило на дъното (за варене на пара) и изсипваме рибата.

Добавяме подправките и сипваме 2 чаши олио и 1 чаша оцет докато се покрие цялата риба. Осоляваме на вкус. Варим в тенджерата под налягане за 1.5 - 2 часа (ако е голяма рибата).

След като се свари и леко поизстине взимаме буркани и внимателно редим всяко парче риба, за да се запазят цели.

Притискаме леко колкото е възможо, за да напълним рибните буркани. Варим за капачка 15 минути. Рибата става изключително вкусна и се съхранява дълго време.

Може да се направи салата Ропотамо, като се използва рибната консерва.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар