Мариновани джанки

12/09/2017
"Чудесни мариновани джанки за похапване през зимата като туршийка "
Приготвяне25 мин.
Готвене5 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • зелени джанки - 3 - 4 шепи големи
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 глави големи
  • За един буркан марината
  • захар - 1 с.л. с връх
  • сол - 1 равна с.л.
  • оцет - 90 мл
  • аспирин - 1 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме джанките. Обелаваме големите глави с чесън. Преценяваме колко буркани ще са ни нужни и правим марината. Кипваме марината.

Във всеки буркан слагаме джанки и по няколко клонки копър и няколко скилидки чесън.

Заливаме с горещата марина и слагаме по един аспирин в буркан. Завиваме здраво капачките и обръщаме надолу бурканите.

Завиваме с одеало и оставяме за 12 часа така да престоят. Чудесни са за хапване през зимата като туршийка.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар