Пълнен заек с гъби и ориз

13/09/2017
Ваня Стойчева
отВаня СтойчеваНовак2053
"Толкова крехко изглежда, че вече отваряме бутилка бяло винце "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо149
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите, гъбите и оризът се запържват за 10 минути в тиганче, добавя се 1 ч.ч. вода, сол и се вари за още 5 минути.

Заекът се пълни с тази плънка и се зашива. Намазнява се хубаво по цялото тяло с олио и се втрива червен пипер.

Залива се с 1 ч.ч. бира и 1 ч.ч. вода и се изпъва в тавата, в която ще се пече. Завива се във фолио и се пече 3 часа на 220 градуса без да се пипа.

5 минути преди третия час се проверява, ако се отделя месото от кокала се изключва и изважда от фурната след 5 минути, за да не изсъхва.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар