Румънски печени картофки с плънка и чеснов сос

13/09/2017
"Вкусотия - печени картофи с чудесна плънка и ароматен сос "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се заливат с вода и варим до полуготовност.

Изваждат се, обелваме от кората и ако има по-едри се срязват на две половини, ако са по-дребни се отрязва капаче и с нож леко се издълбават. Нареждаме в тава върху хартия за печене.

В купа се чуква яйцето, добавяме натрошено сирене, малки кубчета нарязан кашкавал и шунка.

Прибавяме нарязан ситно пресен магданоз, разбърква се и с чаена лъжичка пълним картофките.

Отгоре се поръсва с малко олио и печем до златисто на плънката в загрята умерена фурна за 25 минути.

Приготвя се чеснов сос, като в купа се разбърква кисело мляко, майонеза, сол, скилидки чесън пресовани и нарязан пресен копър. Сервираме картофки с чеснов сос - вкусотия!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар