Задушени картофи с моркови и лук на фурна

12/08/2012
boyan
отboyanНовак1
"Творците в кухнята могат да превърнат най-обикновените картофи във вкусно и красиво ястие, празник за очите "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 790
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 15 - 20 средно големи
  • маргарин - или масло
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • лук - една глава кромид
  • универсална подправка - 1 чаена лъжичка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се варят картофите, белят се и се режат на четири както се реже яйце на четири. След това се нареждат в подмазана тава и отгоре им се слага маргарин или масло, пикантина и нарязаните кромид лук, морков и магданоз.

Поливат се и с малко олио отгоре, за да не станат сухи картофите и сол на вкус. След това се слагат в печката да се запекат.

Като порозовеят значи са готови.

Добър апетит :)подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

nadejdavasileva
nadejdavasileva
18.08.2017 16:26
ммммм да си уближеш пръстите
0
0
Ivo
Ivo
06.10.2016 02:56
Подправките по вкус !
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Поръсвам с чубрица,сол и малко червен и черен пипер ,стават страхотни !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!