Добруджански сач

13/09/2017
Филип Димитров
отФилип ДимитровЧирак24141174
"Страхотна вкусотия! Трябва да опитате, за да се убедите сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 047
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол, черен пипер), необходимо е да престои около 2-3 часа.

След като се е мариновало месото - първо загряваме олио в дълбок тиган и запържваме пилешкото месо, като е готово го прехвърляме в сача. Същата процедура извършваме и с свинското месо и прехвърляме отново в сача.

Идва ред и на зеленчуците - нарязваме ги на тънки ивици и ги прибавяме в тигана в следната последователност: лука на полумесеци, нарязаните на едро гъби, ивиците моркови, патладжан, тиквички и пиперки. Поръсваме със сол, бял и черен пипер, прибавяме сминдух, босилек, мента и риган.

Разбъркваме добре, за да се овкуси равномерно, прехвърляме зеленчуците в сача и наливаме бялото вино.

Миксът от подправки ще придаде страхотен вкус и аромат на нашето ястие, а бялото вино ще направи месото крехко.

Така приготвения сач печем 30 минути на 180 градуса. Малко преди да е готово нашето ястие, настъргваме кашкавала на едро и дозапичаме до получаването на златиста апетитна дебела коричка.

Като за финал поръсваме с прясно нарязан на дребно магданоз и аранжираме с маслини. Страхотна вкусотия!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Димитър Дадачев
Какъв е този сач с 2 кг. продукти ?! Той трябва да е голям колкото джантата на ТИР и да се пече в селската фурна , че в домашна фурна няма да може да се събере !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв