Кафе за гости

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
06/08/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5-6 чаши
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 225
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сварете предварително шварц кафето и го оставете напълно да се охлади. В купа сложете сладоледа, натрошения на фини частици лед и 300 мл от прясното мляко.

Разбийте или пасирайте бързо, докато се получи хомогенна смес. Сложете я във фризера веднага.

Сложете натрошения шоколад да се разтопи на водна баня и разбърквайки долейте останалите 50 мл прясно мляко. Снемете соса от котлона и бъркайте, докато се охлади.

Разбийте сметаната на пухкав крем заедно с пудрата захар и я сложете в хладилника.

Във високи чаши излейте на дъното от шоколадовия сос, отгоре от замразената сладоледена смес, долейте малко кафе и завършете с лъжица разбита сметана.

Поръсете кафето с канела, какао или мока кафе по желание и поднесете веднага.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията