Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Сръбска скара слънце

Сръбска скара слънце

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Сръбска скара слънце
Снимка: Зори
1 / 2
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусната сръбска скара е в подправките и меракът, с който се приготвя"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 кг (за кайма)
  • червен лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • газирана вода - 150 мл (или 150 мл вода с разтворена в нея 1/4 ч.л. сода бикарбонат)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр. ситно накълцана
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 4 ч.л.
  • сол
  • за соса
  • доматено пюре - 50 мл.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - на вкус
  • чесън на прах - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се накълцва на кайма (или смила в месомелачка). Оставя се да почине 12 часа в хладилник и отново се накълцва или смила.

Лютата чушка се нарязва на много дребно. Добавят се подправките и настъргания на ситно ренде кромид лук и всичко се обърква добре.

Добавят се червения и черния пипер, кимиона, чесъна, олиото, бакпулвера, газираната вода и сол.

Размесва се около 20 минути и се оставя поне за 60 минути в хладилник. Оформят се с кебапчета и кюфтета.

Готовите кебапчета се оставят да пренощуват в хладилник, покрити с прозрачно фолио. Пекат се на силно загрята и добре намазнена скара. Може да се приготвят и на грил тиган, и на барбекю.

За лютия сос се смесват доматеното пюре, зехтина, лютия червен пипер и пушения пипер. Добавя се чесън на прах.

Поднасят се с гарнитура от пържени картофки и лютия сос.

Сръбската скара слънце е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: