Пиян персийски тутманик с две яйца

13/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач248113239
"Пухкав, мек и много вкусен - този лесен тутманик се поднася с чаша айрян и добър апетит "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 744
  • Преглеждания за месеца682
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бира - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 гр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л., равна
  • олио - 4 с.л. + още за намазване на тавата
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - за кексово тесто + още за посипване на тавата
  • масло - 2 с.л.
  • ким - 1 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С подходяща купа разбиваме яйцата, към тях добавяме солта и бирата. Содата смесваме с киселото мляко, като ги прибавяме към течните съставки.

Олиото и натрошеното на ситно сирене и семената от ким слагаме накрая.

Към добре смесените течни съставки прибавяме брашно /около 2 ч.ч./ за меко кексово тесто.

Тавата, в която ще печем тутманика, подмазваме с масло и посипваме с брашно.

Изсипваме тестото в нея и отгоре поставяме парченца масло на няколко места /колкото грахови зрънца/.

Печем в предварително загрята фурна до зачервяване. Изваждаме го и го покриваме с памучна кърпа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар