Дунавска туршийка

14/09/2017
"Тази салата за зимата е едно чудесно мезе за ракийцата вечер или за гарнитура на зачервените в тигана свински мръвки "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 350
  • Преглеждания за месеца514
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • за 9 компотени буркана
  • зеле - 2.2 кг /една глава зелка/
  • домати - 2 кг /зелени и розови/
  • чушки - 1. 8 кг /зелени, червени и жълти/
  • моркови - 1.5 кг
  • целина - 1 връзка
  • магданоз - 1 голяма китка
  • продукти за марината
  • оцет - 500 мл
  • олио - 200 мл
  • сол - 200 г
  • захар - 300 г
  • черен пипер - 1 пакетче на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази салата за зимата е едно чудесно мезе за ракийцата вечер или за гарнитура на зачервените в тигана свински мръвки.

Сега е моментът да се приготви с тази красота на зеленчука по пазара. Всички зеленчуци измийте и нарежете както ви харесва - на ивици, на кубчета, на кръгчета и ги сипете в голям подходящ съд.

Сложете на огъня в тенджера продуктите за маринатата и оставете да заври.

С горещата саламура залейте накълцания зеленчук. Поръсете с магданоз и целина, предварително накълцани на ситно. Добавете и зърна черен пипер. Разбъркайте добре с ръка, без да мачкате.

Напълнете бурканите със салата, уплътнявайки, като притискате продуктите с лъжица. Накрая залейте с малко от саламурата.

Сложете бурканите в голям съд, залейте с вода и заварете за 10-на минути да се стерилизира туршийката.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар