Ароматно пилешко със зеленчуци

25/07/2012
"Пилешко, сготвено в най-добрите традиции на Средиземноморската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 987
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг бутчета
  • чесън - 4 скилидки
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • зехтин - 3 с.л.
  • вино - 4 с.л.
  • лимони - 1 - 2 с.л. изцеден лимонов сок
  • бял пипер - 1 к.л.
  • къри - 1 к.л. по желание
  • зелен фасул - 200 г
  • грах - 2/3 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 броя
  • карфиол - 2 ч.ч. почистени розички
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте чесъна и в купичка го разбъркайте на гладка паста с лимоновия сок, малко сол, къри, куркума, бял пипер, вино и зехтин.

Намажете обилно пилешките бутчета с тази ароматна смес и ги оставете да престоят за 45 минути в хладилника в покрит съд.

Бланширайте почистения зелен фасул за няколко минути и го облейте под хладка вода.

Всички зеленчуци сипете в голяма йенска тава с капак и ги объркайте с малко сол. Между тях разпределете овкусените пилешки бутчета.

Облейте с малко топла вода съда, в който са се мариновали и с разредената марината залейте ястието (около 100 мл течност). Полейте със струйка зехтин.

Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути в умерено загряна фурна, до готовност на месото.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Руми
Руми
19.11.2012 14:47
Перфектно и здравословно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв