Бърза торта с нектарини

14/09/2017
Цветанка Цветанова
отЦветанка ЦветановаПомощник Готвач5035177
"Кой иска парченце сиропирана торта с нектарини и много сметана? Що за въпрос, всички, разбира се "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се прясното мляко, лимоновите корички и сока от лимона.

Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към сместа, като се разбърква с дървена лъжица. Сместа се изсипва в тортена форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Хваща се формата и се тупва няколко пъти в масата, за да излязат мехурчетата. Така блатът става по-пухкав. Пече се на 170 градуса до суха клечка.

За сиропа: Слагат се всички продукти в дълбока купа и се загрява на котлона до пълното разтваряне на захарта и маслото. Конякът се добавя точно преди да смъкнете сиропа от огъня. Оставя се леко да изстине.

Блатът се разполовява на две. Едната половина се поставя отново във формата и се залива с половината от сиропа. Разбива се сметаната със захарта. Така става по-твърда сметаната.

Нектарините се нарязват на дребни кубчета, като се оставя 1/2 от единия плод за украса. Смесва се със сметаната. Половината се изсипва върху сиропирания блат.

Поставя се вторият блат, отново се сиропира и се намазва с останалата сметана. Половинката от нектарината се разрязва на 2.

Всяка част се реже на лентички, слагат се в средата на тортата, така че да се получи сърце. Престоява 2 часа в хладилника и е готова за консумиране.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар