Туршия в трилитрови буркани

14/09/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11743423
"Това е изключително вкусна и изпитана рецепта. Опитайте и няма да съжалявате, вкусно да ви е!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 180
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • камби - 2 кг
  • моркови - 1.5 кг
  • карфиол - 1 бр. средно голям
  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • чесън - необелени скилидки
  • ябълки - нарязани парченца от 3 ябълки
  • копър - клонки сух копър
  • бахар
  • дафинов лист
  • черен пипер - зърна
  • целина - 1 връзка листа
  • магданоз - 1 връзка
  • синапено семе
  • аспирин - по 8 бр. на 3 л буркан
  • сол - 3 равни с.л. на 3 л буркан
  • захар - 6 с.л. на 3 л буркан
  • оцет - 200 мл качествен винен оцет на 3 л буркан
  • чесън - 2 глави
  • лук - 8 малки глави (или арпаджик)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват и подсушават. Камбите се изтърбушват и почистват от семената, морковите се режат с помощта на къдрав нож, карфиолът се разкъсва на розички, зелето се почиства и реже на едри резени.

На дъното на 3 литров буркан се слагат 4 аспирина, клонки копър, 3 стръка целина, 1 ч. л. синапено семе, 1-2 дафинови листа, 1-2 зрънца бахар, 2-3 скилидки чесън, 3 равни с.л. сол, 6 лъжици захар и 200 мл оцет, 5-6 зърна черен пипер, 1-2 главички лук.

Редят се в буркана от всички налични зеленчуци /нарязани на по-едро/, като аз след подправките слагам ред камби, след това карфиола, морковите, отново малко целина.

В средата слагам останалите 4 аспирина и пак по малко подправки и допълвам с резените зеле, парченца ябълки и ако има нужда с останалите зеленчуци. Завършвам с клонки магданоз и допълвам бурканите с вода. Харесвам този ред на подредба на зеленчуци, защото става цветно и подредено.

Запечатвам с найлонови капачки и прибирам на хладно, като в продължение на седмица ги разклащам и обръщам - ден надолу с капачките, ден нагоре.

Бележка: С това количество зеленчуци, които съм описала, напълних четири три литрови буркана. Ако вие предпочитате друг вид зеленчуци подберете по ваш вкус и избор.

Това е изключително вкусна и изпитана рецепта. Опитайте и няма да съжалявате, вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Magdalena Georgieva
Magdalena Georgieva
26.11.2017 02:26
Може ли да не се слага захар?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв