Лучена яхния с пилешко

Лучена яхния с пилешко
Снимка: Руми Кускусчиева
1 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ретро рецепта, която ще се услади на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 400 г или праз
  • олио - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 клонче
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се обезкостява и нарязва на хапки, запържва се в мазнината докато побелее.

Изважда се и в същата мазнина се запържва почистеният и нарязан лук или праз.

След 2 минути се връща месото и се добавят доматеното пюре и червеният пипер. След това се слагат и останалите подправки и малко топла вода.

Ястието къкри до полуготовност, тогава се добавя леко запеченото брашно, предварително размито със сос от гозбата.

След около 10 минути яхнията е готова.

Лучената яхния с пилешко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сготвена!
05.03.2023 15:12