Албански гювечета с пилешки дробчета-фергасе

15/09/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак103421791
"Повече от апетитно! Непременно пробвайте тази рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо640
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате чесъна за миг, след което добавяте нарязания лук.

След като се запържи леко лукът, прибавяте и нарязаната на пръчици пиперка.

Следват измитите и нарязани на две пилешки дробчета.

Когато са готови изсипвате нарязаните и бланширани домати.

Прибавяте и изварата - разбърквате и добавяте около 1/2 ч.ч. вода.
Пържите сместа около 2-3 мин.

Тази смес разпределяте в 3 или 4 гювечета, на дъното на които поставяте по 1 дафинов лист.

Отгоре поливате на вкус зехтин и поставяте гювечетата без капак във фурната
да се запекат за 15 мин.

Поднасяте ги топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар