Албански гювечета с пилешки дробчета-фергасе

15/09/2017
"Повече от апетитно! Непременно пробвайте тази рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 066
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • пиперки - 1 бр. червена
  • домати - 2 бр. средни
  • извара - 200 г
  • зехтин
  • чили - по желание
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате чесъна за миг, след което добавяте нарязания лук.

След като се запържи леко лукът, прибавяте и нарязаната на пръчици пиперка.

Следват измитите и нарязани на две пилешки дробчета.

Когато са готови изсипвате нарязаните и бланширани домати.

Прибавяте и изварата - разбърквате и добавяте около 1/2 ч.ч. вода.
Пържите сместа около 2-3 мин.

Тази смес разпределяте в 3 или 4 гювечета, на дъното на които поставяте по 1 дафинов лист.

Отгоре поливате на вкус зехтин и поставяте гювечетата без капак във фурната
да се запекат за 15 мин.

Поднасяте ги топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар