Салата с елда и пилешко

15/09/2017
"При тази вкусна салата как да не си налеем по една домашна ракийка и да си пожелаем наздраве "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се елдата и в тенджера сипваме 2 ч.ч. вода с натрошено кубче зеленчуков бульон. Варим 5 минути, добавяме нарязани парченца от тиквичката и продължаваме да варим до готовност.

Отцеждат се и сипваме в купа. Сварява се пилешкото бутче, отцежда се, обезкостяваме и нарязваме или накъсваме на малки парченца.

Прибавя се месото при елдата заедно с нарязани маслини без костилка, червена чушка нарязана на ленти, главата лук на полумесеци и нарязани стръкове магданоз. Разбъркват се добре с вилица.

В дървено хаванче счукваме скилидка чесън с щипка сол, зехтин и лимонов сок да стане кашичка.

С лъжица поръсваме салатата и леко се разбърква. Поднасяме със стрък пресен магданоз и питие.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар