Лютивка за супа

15/09/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач90691
"Внимание! Опасно люто, но още по-апетитно..."
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 493
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • червени чушлета - 300 г люти
  • червени чушки - 300 г
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 к.ч.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките. Режем на парчета лютите чушлета с ръкавици, за да не ни пари на пръстите. Почистваме от семките големите чушки и режем на едро.

Обелваме чесъна и го мием. В тенджера слагаме зеленчуците с водата, захарта и солта да поврят за 5-10 минути.

Оставяме ги малко да изстинат и ги пасираме с пасатор. Сипваме оцета при пасираната смес и оставяме 2-3 часа да се овкуси.

Пълним буркани и ги варим 10 минути за капачка. Лютото за супа е много люто и трябва да внимаваме, като си слагаме в супата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар