Лесни хрупкави камби

16/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор493344902
"В сезонът на туршиите тези хрупкави камби се превърнаха в истински кулинарен хит "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 666
  • Преглеждания за месеца9800
  • Преглеждания за седмицата232
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • камби – 5 кг
  • чесън – 2 глави
  • ябълков оцет
  • олио
  • захар
  • сол
  • магданоз
  • доза за 1 буркан от 700 мл
  • оцет – 5 с.л.
  • олио – 1 с.л.
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 5 - 6 зърна
  • магданоз – 3 - 4 стръка
  • чесън – 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете камбите от дръжките и семките, нарежете ги на парчета колкото една хапка. Отделно нарежете скилидките чесън на филийки, а магданоза - на по-едро.

В измитите и подсушени буркани налейте оцета, олиото, добавете захарта, солта и зърната черен пипер. Напълнете бурканите с парчетата камби догоре, като някъде по средата добавите нарязаните чесън и магданоз.

Допълнете бурканите с вода и запечатайте, варите бурканите не повече от 10 минути само за стерилизиране на буркана.

От тази доза получавате вкусни и хрупкави камби.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар