Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Лесни хрупкави камби

Лесни хрупкави камби

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Лесни хрупкави камби
Снимка: Мария Симова
1 / 2
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"В сезонът на туршиите тези хрупкави камби се превърнаха в истински кулинарен хит"

Необходими Продукти

  • камби - 5 кг
  • чесън - 2 глави
  • ябълков оцет
  • олио
  • захар
  • сол
  • магданоз
  • доза за 1 буркан от 700 мл
  • оцет - 5 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете камбите от дръжките и семките, нарежете ги на парчета колкото една хапка. Отделно нарежете скилидките чесън на филийки, а магданоза - на по-едро.

В измитите и подсушени буркани налейте оцета, олиото, добавете захарта, солта и зърната черен пипер.

Напълнете бурканите с парчетата камби догоре, като някъде по средата добавите нарязаните чесън и магданоз.

Допълнете бурканите с вода и запечатайте, варите бурканите не повече от 10 минути само за стерилизиране на буркана.

От тази доза получавате вкусни и хрупкави камби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: