Туршия с пукани чушлета и син домат

16/09/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач275893322
"Пишкантна туршийка за зимната ракийка с приятели "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушлета - 1 кг
  • син домат - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • сол - 100 г
  • оцет - 200 мл
  • олио - 1 к.ч.
  • захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушлетата се опукват. Синият домат се реже на кубчета. Морковите се настъргват.

След това синият домат се бланшира в смес от 1 литър вода, 200 грама оцет, 1 кафена чаша олио, 100 грама сол и 1 кафена чаша захар. Бланшира се за около 10 минути - до промяна на цвета.

След това се отцежда и се прибавя към чушлетата и морковите. Всичко се разбърква хубаво. След това се редят в буркани.

В бурканите се сипва по малко от сместа, в която е варен синият домат. Може да се сложи по 1 аспирин, ако е малък буркан, или по 2 аспирина, ако бурканът е по-голям.

Също така бурканите могат да се кипнат 10 минути за капачка, вместо да се слага аспирин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар