Плескавица с лют урнабес

16/09/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор301868193
"Да извадят вилиците всички заклети почитатели на сръбската скара, защото тези плескавици са уникални "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г телешка
  • урнабес - 50 г
  • олио - за намазване на съда за печене
  • за лютия урнабес
  • сирене - 150 г
  • айвар - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лют пипер - 1/4 ч.л. червен
  • червен пипер - 1/4 ч.л. сладък
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте сиренето в купа. Добавете айвара.

Нарежете на ситно чесъна и го добавете. Прибавете подправките и олиото. Разбъркайте хубаво да се смесят добре съставките.

Разделете каймата на две части. Омесете всяка и я разплескайте хубаво и равномерно върху свежо фолио на тънък кръг.

В единия край поставете от урнабеса. Покрийте с другия край и оформете плоско кюфте.

Оформете така и другата част от каймата. Изпечете плескавиците във фурна на 200 градуса за около 15-20 мин или на скара с дървени въглища.

Рецептата е адаптирана от Меню.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар