Мариновани чушлета без варене

16/09/2017
Stefani1105
отStefani1105Новак26549
"Правило №1 - Първо затваряте мариновани чушлета без варене, останалата зимнина може да почака "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 517
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За 30 бурканчета от 265 г
  • сръбска шипка - 3 кг
  • чесън - 1 голяма глава
  • сол - 180 г
  • оцет - 1.350 л
  • черен пипер - на зърна
  • захар - 240 г
  • копър - 1 голяма връзка
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушлетата.

Обелете и нарежете чесъна /всяка скилидка на 3 или 4 парченца/, нарежете копъра.

Наредете чушлетата в бурканчетата, във всяко сипете по 5-6 зрънца черен пипер, 3-4 парченца чесън, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка захар, 3 супени лъжици оцет, голяма щипка от нарязания копър и долейте вода догоре.

Затворете бурканчетата и съхранявайте на тъмна и хладно място.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар