Пилешки бутчета на сач със зеленчуци

16/09/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868793
"Ако имате сач, по-добре го пригответе "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо655
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 300 г обезкостени
  • зехтин - 3 с.л
  • чушки - 2 бр. червени
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 2 с.л. плюс за намазване на сача
  • пармезан - 3 с.л
  • подправка за дюнер
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на тънки парчета. Мариновайте го със зехтина, лимоновия сок, подправката за дюнер и сол на вкус. Приберете маринованото месо за около час в хладилника.

Междувременно нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна - на ситно. Почистете и нарежете гъбите на филийки, а чушките - на лентички.

Намажете сача обилно с олио. Подредете месото на сача. Сложете в студена фурна и запечете на 180 градуса за около 20 мин.

Междувременно загрейте 2 с.л. олио в тиган на котлона на умерен огън и запържете нарязаните чушки. След около 5 мин. добавете лука и гъбите. Пържете около 5 мин и добавете чесъна. Пържете още около 2 мин и разпределете запържените зеленчуци върху пилешките жулиени в сача.

Печете около 10 мин. При готовност поръсете ястието с малко сирене/пармезан за вкус и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар