Телешко варено в гювеч

16/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач160668711
"Най-лесната и вкусна рецепта за телешко варено, която ни е попадала скоро "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 791
  • Преглеждания за месеца652
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г - 1 кг
  • червено вино - 100 мл
  • картофи - 5 големи картофа
  • моркови - 3 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • целина - за поръсване или декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета.

Картофите, лукът и морковите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета.

В голям глинен съд (гювеч) се слагат месото, зеленчуците, всички подправки и червеното вино. Долива се вода, колкото вие желаете, но съобразете, че не трябва да се пълни догоре глиненият съд!

Сложете капак на съда и поставете в студена фурна. Печете на умерено силна температура около 2 часа и половина. Изключете фурната и оставете ястието да се доготви на тих огън.

По този начин сготви телешко варено 18-годишният ми син - много лесна технология с отличен резултат!

Сервирайте горещо с листенца целина.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар