Сладка млечна баница без кори

16/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф797457805
"Ей на това му викаме майсторлък - да приготвиш уникална млечна баница без никакви кори "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 769
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 60 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилии - 2 бр.
  • грис - 80 г фин
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 50 г
  • за сиропа
  • вода - 130 мл
  • захар - 110 г
  • лимон - ¼ ч.л. настъргана кора
  • канела - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте млякото заедно със захарта солта и ванилиите. Поставете я на слаб огън и след като се затоплят, добавете гриса. Варите, докато получите гъст крем.

Премахнете от огъня и добавете нарязаното на кубчета масло, бъркате, докато се разтвори напълно и се поеме от крема.

Разбийте яйцата и на тънка струя ги добавете към крема при непрекъснато бъркане и пълно усвояване.

Намажете правоъгълна тава с масло и сипете сместа в нея равномерно, печете на 200 градуса за 30 минути.

Докато баницата се пече, смесете всички съставки за сиропа в метален съд и варете 3 минути след завирането им, оставете настрани да изстине.

Извадете изпечената баница и с върха на остър нож надупчете на повечко места, залейте равномерно с охладения сироп.

След като се охлади и попие сиропа си, сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар