Лесен ванилов ябълков сладкиш

16/09/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак105431821
"Гарантирано изчезва за 2 часа Така че се забързайте"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 961
  • Преглеждания за месеца5844
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакет
  • олио - 12 с.л.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 10 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • ябълки - 4 бр. средни
  • кафява захар - 2 - 3 с.л. за поръсване на ябълките
  • ванилена захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилената захар с миксер до побеляване.
Прибавят се заедно олиото и прясното мляко и отново разбиваме,
но на по-малка степен, за да не пръска от сместа.

Започваме да добавяме от брашното на няколко пъти - предварително пресято.
Накрая прибавяме и бакпулвера с канелата и щипката сол.

Две от ябълките измиваме и нарязваме на малки кубчета - като за мусака.
Добавяме ги в сместа.

Изсипваме кексовата смес в намазана с олио и поръсена с брашно
24 см форма за торта с откопчващ се ринг.

Другите две ябълки нарязваме на тънки филийки и редим върху сместа.

Поръсваме със кафявата захар, размесена с един пакет ванилена захар.

Печем на 180 градуса около 50 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

М. ГЕОРГИЕВА
М. ГЕОРГИЕВА
16.09.2017 15:12
Благодаря, ще я пробвам, харесва ми.
0
2
Таня Левенова
ми ванилена захар-тези дето ги продават в магазините по 8гр пакетчето.Може да ползвате и ванилия на прах-2-3прахчета
0
0
М. ГЕОРГИЕВА
М. ГЕОРГИЕВА
16.09.2017 14:16
Ванилена захар - 1 пакет, но какъв?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв