Свинско месо с печени чушки и доматен сос

17/09/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач291903392
"Заслужени аплодисменти за автора на тази страхотна рецепта за свинско месо с печени чушки и доматен сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • печени чушки - 15 бр.
  • лук - 2 големи глави
  • доматен сос - 300 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за барбекю - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки кубчета.

В тиган се слага малко олио да се загрее. След като се загрее, се прибавя нарязаното месо и се оставя да се изпържи хубаво. През това време се реже лукът и печените чушки.

Когато месото е почти готово, се прибавят и нарязаните на едро лук и чушките. Разбърква се хубаво и се оставя да се изпържат и те.

Овкусяват се с изброените подправки. След това се прибавя доматеният сос.

Разбърква се и се оставя да ври, докато се сгъсти доматеният сос. От време на време се разбърква.

Аз поднесох месото с печени чушки и доматен сос заедно с ориз с зеленчуци.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар