Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско месо с печени чушки и доматен сос

Свинско месо с печени чушки и доматен сос

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Свинско месо с печени чушки и доматен сос
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
17/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Заслужени аплодисменти за автора на тази страхотна рецепта за свинско месо с печени чушки и доматен сос"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • печени чушки - 15 бр.
  • лук - 2 големи глави
  • доматен сос - 300 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за барбекю - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки кубчета.

В тиган се слага малко олио да се загрее. След като се загрее, се прибавя нарязаното месо и се оставя да се изпържи хубаво. През това време се реже лукът и печените чушки.

Когато месото е почти готово, се прибавят и нарязаните на едро лук и чушките. Разбърква се хубаво и се оставя да се изпържат и те.

Овкусяват се с изброените подправки. След това се прибавя доматеният сос.

Разбърква се и се оставя да ври, докато се сгъсти доматеният сос. От време на време се разбърква.

Аз поднесох месото с печени чушки и доматен сос заедно с ориз с зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: