Сорбе от диня и банан

17/09/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач275893332
"Сладоледът е детрониран - най-обичаният и свеж десерт за лятото е сорбето! Опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • диня - 4 ч.ч.
  • банан - 1 ч.ч. + 1 цял за украса
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананът се обелва и се нарязва на парчета. След това се прибира във фризера, за да замръзне.

През това време се почиства динята от семките и се реже на малки парчета. Динята се пасира. Към нея се прибавя и захарта и се разбърква.

Замразеният банан се слага в блендера. Разбива се до получаването на еднородна смес, след което се прибавя към динята. Разбърква се хубаво.

Получената смес се слага във фризера за няколко часа да замръзне.

След като сорбето е замръзнало хубаво, се слага в купички с помощта на лъжица за сладолед.

Целият банан се обелва и се реже на кръгчета - с тях се украсява сладоледът.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар