Двуцветно козуначено руло

17/09/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф718302204
"Козуначено удоволствие за всяко време през годината...наистина е уникално вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене се смесват маята и захарта, заливат се с прясното мляко и се разбъркват. Изчаква се 2-3 минути да се активира маята. После се добавят белтък, сол и брашно. Омесва се меко и незалепващо тесто. Накрая се добавя маслото. Отново се омесва, докато тестото поеме маслото.

След това тестото се разделя на две равни части. Към едната се добавя какаото и отново се омесва.

Към другата част от тестото се добавят 2-3 с.л. брашно и също се доомесва. Покриват се с кърпи и се оставят да втасат за 20 минути.

После бялото тесто се разточва на тънка правоъгълна кора. Същото се прави и с какаовото тесто. Слагат се едно върху друго, като бялото тесто трябва да е отдолу. Увива се на руло.

Рулото се прехвърля в тава, предварително намазнена и набрашнена, или във форма за козунак. Покрива се с алуминиево фолио и се оставя да втаса за още 30 минути.

После се намазва обилно с разбит жълтък и се поръсва обилно със захар.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар