Конфитюр от ябълки и моркови

17/09/2017
"Изненадайте всички с този нестандартен конфитюр от ябълки и моркови "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 кг
  • моркови - 3 бр. големи
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бяла захар - 2 ч.ч.
  • гелфикс класик - 1 пакет на Йоткер
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките, кората се обелва и нарязваме в тенджерка на тънки резенчета.

Морковите се обелват с белачка за картофи, срязват се на две половини и нарязваме на тънки полумесеци. Добавят се при ябълките и се разбъркват с 2 с.л. бяла захар.

Цялата смес се поставя на умерен огън да заври, като се разбърка непрекъснато. Сипва се и водата, чакаме да завири и бъркаме с дървена лопатка. Когато заври, сипваме 2 ч.ч. бяла захар и добавяме кафявата. Оставяме да поври за 10 минути и сваляме от котлона.

С пасатор леко се пасира, но така че да се усещат малки парченца, а не на гладка каша. Сипваме в сухи бурканчета и затваряме с капачка. Оставят се с дъното нагоре, докато се охладят.

Усеща се леко киселият вкус на ябълка, морков и кафява захар - разкошно е за сладки, рула и всеки вид десерти и тестени изделия!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар