Трънско кьопоолу

Трънско кьопоолу
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
18/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Добавете отстрани малко сирене със зехтин и всичко си идва на мястото..."

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр.червена
  • домати - 1 бр. зелена
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 2 стръка пресен
  • чубрица - 1 клонка прясна
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и ги пресовайте с пресата.

Сложете чушките и зеления домат в тавичка и ги опечете. Когато са готови, ги извадете и ги обелете.

Нарежете чушките на дребни парченца, а домата намачкайте с вилица.

Сложете ги при пасираните картофи и добавете нарязан на дребно чесън.

Нарежете на ситно пресните чубрица и копър и поръсете с тях кьопоолуто.

Овкусете с олио, оцет и сол на вкус.

Разбъркайте добре и сервирайте, като предястие, мезе или като гарнитура към скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: