Питка Корона за София, Вяра, Надежда и Любов

18/09/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98412329083
"За празника на свениците и на столицата - разкошна питка Корона "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото да ви трае пръста и сипете малко в купичка със захарта, маята и малко брашно. Оставете да се активира, а през това време пресейте брашното и разбийте яйцата с останалото мляко и другите продукти.

Направете кладенче и сипете смесите, замесете хубаво гладко тесто, което покрийте с кърпа или фолио и оставете да втаса.

След като е готово, от тестото заделете 300 г за горната част, а от останалото тесто разделете 2 части, от които разточете 2 големи кори, всяка намажете с масло и поръсете със сирене, навийте на руло и нарежете на рулца.

Подредете ги в тавата, като започнете по края, застъпвайте ги и така напълнете тавата. Покрийте питката с найлон и оставете да втасва. От заделеното тесто разточете кора, нарежете на тънки лентички.

Някои усучете и започнете да ги редите върху купичка, която е увита във фолио и намазана с олио. Отгоре сложете изрязано цвете, намажете с разбития жълтък и изпечете.

Втасалата питка също намажете с разбитите жълтъци и печете в загрята фурна на 170 градуса. Когато са изпечени и изстинали двете части, можете да ги монтирате като закрепите короната с клечки за зъби върху питката.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар