Телешка кайма с чушки и гъби

18/09/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4288912225
"Ето това е рецептата, която може да събуди апетита на всеки от вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г телешка
  • лук - 1 глава
  • чесън - скилидки
  • домати - 400 г кутия обелени на кубчета
  • чушка - 1 червена
  • чушка - 1 зелена
  • гъби - 150 г печурки
  • бульон - 150 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно, почистените чушки от семките на кубчета, гъбите на полумесеци.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура и запържете лука за около 3-4 мин. Добавете каймата, пържете като бъркате и натискате, докато каймата стане на трохи и промени цвета си около 10 мин. Добавете чесъна, чушките и гъбите и разбъркайте.

Пържете около 5 мин и добавете доматеното пюре. Отново пържете и разбърквайте постоянно около 5 мин. Добавете бульона и черния пипер, разбъркайте и покрийте с капак.

Варете около 20 мин, махнете капака и гответе още около 5 мин, докато ястието се сгъсти.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!