Бял сладкиш

18/09/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач275893322
"Разчупете традицията и вместо с шоколадов, почерпете гостите с нежен бял сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо734
  • Преглеждания за месеца383
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата
Яйцата се разбиват заедно със захарта, докато увеличат обема си. След това се прибавят ванилията, кокосовите стърготини и бакпулверът. Разбива се хубаво с миксера. Брашното се пресява и се прибавя постепенно към яйчената смес. Разбива се до получаването на еднородна смес. След това тази смес се излива в тава за кекс с подвижен ринг, която е помазана с олио и е поръсена с брашно. Блата се пече на 180 градуса за около 25 - 30 минути. Готовността на блата се проверява с клечка за зъби. Ако по клечката не остава нищо, значи е готов.

Сиропиране на блата
Готовият блат се оставя да изстине. След като изстине, прясното мляко се затопля леко и към него се прибавя захарта. Разбърква се хубаво, за да се стопи захарта. След това се изсипва постепенно върху блата. Първо се изсипва малко от сиропа, оставя се да попие и се сипва останалата част.

След това се приготвя кремът. В тенджера се смесват захарта, брашното и нишестето. Разбъркват се хубаво. След това към тях се прибавя малко от прясното мляко /около 100 мл/ и се разбърква до получаването на еднородна смес. След това се изсипва и останалото прясно мляко. Прибавя се и ванилията. Тенджерата се слага на котлона. Сместа се бърка енергично и непрекъснато, докато се сгъсти.

Готовият крем се оставя да изстине, като от време на време се разбърква. Белите и розовите кокосови стърготини се смесват в купа и се разбъркват. След като кремът е изстинал, към него се прибавя сметаната. Разбърква се до получаването на еднородна смес. След това се изсипва върху сиропирания блат. Оставя се да стегне малко и отгоре се поръсва със смесените предварително кокосови стърготини.

Готовият десерт се оставя за два часа в хладилник.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар